Veelgestelde vragen

Word ik altijd geaccepteerd?
Iedere ondernemer kan meedoen. Ook startende ondernemers en oudere ondernemers zijn welkom. Er is geen medische keuring nodig, want wij kennen geen uitsluitingen. Er is één voorwaarde: op het moment dat je lid wordt, ben je niet arbeidsongeschikt (of weet je dat je binnenkort een tijdje niet kunt werken bijvoorbeeld vanwege een operatie).
Met welke arbodienst werken jullie samen?

Wij werken met wederzijds genoegen samen met Bureau streefkerk. Op deze pagina van onze website vind je meer informatie over de manier waarop de arbodienst ingezet wordt en dit is de website van Bureau streefkerk: www.bureaustreefkerk.nl.

Hoe kan ik meedoen?

In 4 stappen kun je meedoen met AOV Fonds Kunst en Cultuur. Kijk op deze pagina voor onze instroomprocedure. Door het van te voren allemaal goed te regelen kom je niet voor verrassingen te staan mocht je arbeidsongeschikt raken!

Als je meteen mee wilt doen dan kun je als eerste stap op deze pagina een belafspraak maken om je gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid af te stemmen. De andere stappen volgen vanzelf.

Waarom krijg ik een factuur voor de inschrijfkosten?

Het SamSam Servicebureau handelt de inschrijvingen af en conform de afspraken met de vereniging mogen zij de kosten voor de inschrijving rechtstreeks met de deelnemers verrekenen. De kosten voor een arbeidsongeschiktheidsvoorziening zoals de onze mag je niet zakelijk verrekenen.  Kijk eventueel ook even naar deze post op de site van de KvK hier over (onderaan, schenkkringen fiscaal).

Kan ik AOV Fonds Kunst en Cultuur in de toekomst combineren met de verplichte AOV voor zzp’ers?

Ja dat kan! Door je AOV te combineren met AOV Fonds Kunst en Cultuur kun je veel geld besparen. De premie gaat omlaag en de eerste 2 jaar zijn gedekt.
AOV Fonds Kunst en Cultuur biedt een inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid voor een periode van maximaal 2 jaar. Als je dus je eigen risico voor de verplichte AOV op 2 jaar instelt, scheelt dat behoorlijk wat premie. Bij AOV Fonds Kunst en Cultuur bepaal je zelf welk inkomen je wilt hebben. De eerste twee jaar heb je dus gegarandeerd het inkomen dat je nodig hebt. Kortom: De meest ideale combinatie!

Voor wie is AOV Fonds Kunst en Cultuur?

AOV Fonds Kunst en Cultuur is er voor iedere ondernemer werkzaam in de kunst en cultuur sector. Ook startende ondernemers en oudere ondernemers zijn welkom. Er is geen medische keuring nodig, want AOV Fonds Kunst en Cultuur kent geen uitsluitingen. Er is één voorwaarde: op het moment dat je lid wordt, ben je niet arbeidsongeschikt (of weet je dat je binnenkort een tijdje niet kunt werken bijvoorbeeld vanwege een operatie).

Wanneer zijn er transacties op mijn rekening?

Je maakt zelf natuurlijk geld over naar je rekening. Vervolgens maakt de penningmeester op de derde dag van de maand de contributie over naar de rekening van de vereniging en op de laatste dag van de maand worden de schenkingen gedaan.

Wanneer mag ik niet meedoen?

Als je arbeidsongeschikt bent of weet dat je arbeidsongeschikt gaat raken (bijvoorbeeld omdat je binnenkort geopereerd gaat worden) mag je niet meedoen.

Iedere ondernemer die voldoet aan die voorwaarden kan meedoen. Ook startende ondernemers en oudere ondernemers zijn welkom. Er is geen medische keuring nodig, want AOV Fonds Kunst en Cultuur kent geen uitsluitingen. Er is één voorwaarde: op het moment dat je lid wordt, ben je niet arbeidsongeschikt (of weet je dat je binnenkort een tijdje niet kunt werken bijvoorbeeld vanwege een operatie).

Naar wie en wanneer moet ik de contributie overmaken?

Je hoeft zelf geen contributie over te maken. De penningmeester maakt op de derde dag van iedere maand de contributie over naar de rekening van de vereniging. Indien je onvoldoende saldo hebt of de machtiging (tijdelijk) verbroken is dan proberen we het een week later nog een keer.

Moet ik mijn AOV Fonds Kunst en Cultuur deelname verlengen?

Nee hoor, je blijft gewoon meedoen en ontvangt schenkingen bij arbeidsongeschiktheid totdat jij ermee wilt stoppen of tot je stopt met ondernemen.