Meedoen met AOV Fonds Kunst en Cultuur

Als je mee gaat doen heb je altijd eerst een persoonlijk gesprek met een van onze mensen. Zo borgen we dat jij precies weet waar je aan begint en worden altijd al je vragen beantwoord en regel je in een online videogesprek van 30 minuten alles!

Waarom dat gesprek?

Met een gesprek zorgen we er voor dat jij als je gaat meedoen met AOV Fonds Kunst en Cultuur precies weet waar je aan begint. We hebben geen kleine lettertjes maar we weten ook dat niet iedereen altijd alles leest. Daarnaast moeten we ook even naar je inkomen uit onderneming kijken om te kijken of de door jou gewenste “dekking” mogelijk is volgens het reglement (maximaal 80% van je gemiddelde netto inkomen uit je onderneming). Zie ook de tekst hier onder. Als je wil weten waar je uit kunt kiezen, check dan hier je mogelijkheden.

Wat vragen we van je?

Met wat hulp van je boekhouder of accountant

Niet iedereen is van de cijfertjes en als het gaat om het aantonen van het resultaat van je onderneming kan het zijn dat je accountant of boekhouder alles voor je doet. Die zou je om hulp kunnen vragen. Als hij of zij aangesloten is bij een brancheorganisatie dan kunnen zij een formulier invullen op de website van het servicebureau waarmee ze aangeven wat het resultaat is van je onderneming waar jij je inkomen uit haalt. Je kan de link naar dit formulier naar ze doorsturen. Zodra je van hen de email met de samenvatting hebt gekregen kan je een afspraak maken. Tijdens het gesprek kijken we dan niet naar je inkomen uit onderneming maar beantwoorden we eventuele vragen van je en stellen het door jou gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid vast en lichten de vervolgstappen nog even toe.

Als je het zelf met ons regelt

Voor ons staat voorop dat het een leuk gesprek is! Want we zijn altijd nieuwsgierig naar jou en jouw onderneming. En je kan dan cijfers laten zien waarmee jij kunt aantonen wat jouw inkomen uit onderneming is. Denk bijvoorbeeld aan je jaarrekeningen, aangiftes inkomstenbelasting, enzovoorts. Startende ondernemers kunnen hun verwachte inkomen uit onderneming laten zien aan de hand van opdrachten,  uurtarief en, als je die al hebt, je eerste BTW-aangifte(s).

Hoe pakken we dat aan?

ls je in de agenda hieronder een afspraak maakt, regelen we in 20 minuten jouw deelname aan AOV Fonds Kunst en Cultuur. We starten we op het afgesproken tijdstip een Teams overleg zodat we elkaar ook in de ogen kunnen kijken. We kijken dan ook samen naar jouw cijfers zonder dat je ons iets hoeft te mailen of iets hoeft te uploaden.

Natuurlijk blijft alle informatie onder ons. Wij hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.