Startende ondernemer

Ook als startende culturele ondernemer / ZZP’er kun je meedoen met het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Want ook jij kunt ziek of arbeidsongeschikt worden. Een fijn idee als je weet dat je dan terug kunt vallen op het AOV Fonds.

Goed bezig!

Je gaat starten als ondernemer of je bent net gestart. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar er zijn ook een paar lastige en saaie dingen die je moet regelen. Zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering / AOV. Of een eerlijk en betaalbaar alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zoals het AOV Fonds Kunst en Cultuur.

Top dat jij als startende ondernemer het risico op ziekte / arbeidsongeschiktheid serieus neemt. En dat je daarom nu op onze site aan het kijken bent. Je hoort dus niet bij de 80% van de ZZP’ers die niets hebben geregeld. Meestal omdat ze denken dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering heel duur is. Maar als je meedoet met het AOV Fonds Kunst en Cultuur vallen de kosten reuze mee. Wil je weten hoe hoog jouw inkomen bij ziekte kan zijn als je mee doet? En wat jouw kosten dan zijn? Doe de check.

Het AOV Fonds Kunst en Cultuur in het kort

Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw AOV rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere deelnemers ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere deelnemers ook.

Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere deelnemers. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf (€1.000 tot €4.000 netto). Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

Een onafhankelijke arbodienst beoordeelt de ziekmeldingen. Maar de arbodienst helpt ook bij re-integratie. Want als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

Extra aandacht voor starters

Starters krijgen bij ons extra aandacht. Als we jouw gewenste inkomensniveau bij ziekte gaan afstemmen, kijken we niet alleen naar de cijfertjes maar naar het totale plaatje. Wat deed je voor je ging ondernemen? Wat verdiende je toen? Heb je al opdrachten? Heb je een ondernemersplan? Hoe is jouw markt? Welk uurtarief ga je hanteren?

In eerste instantie zijn we een beetje behoudend bij het bepalen van jouw inkomensniveau bij ziekte. Omdat het niet helemaal zeker is hoe jouw onderneming gaat draaien. Het mooie is dat je gewoon opnieuw een afspraak met ons kan maken als je jouw cijfers van 1 jaar kan laten zien. Als ondernemer ben jij flexibel, dus zijn wij dat ook!

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.