Check je kosten!

Stel je gewenste dekking in en weet meteen wat de kosten zijn en wat het benodigde resultaat uit je onderneming is als je deelnemer wordt van het AOV Fonds Kunst en Cultuur!

N.B. bij deze kosten is geen rekening gehouden met de subsidie van de Zelfverzekerd-regeling.

De AOV Check: start meteen!

Wat als je als ZZP’er ziek wordt? Daar wil je natuurlijk liever niet aan denken. Toch is het verstandig om uit te zoeken wat jouw inkomen in geval van ziekte zou zijn wanneer je mee gaat doen met AOV Fonds Kunst en Cultuur. Dan weet je waar je aan toe bent als je als ZZP’er arbeidsongeschikt raakt, en kun je je opties vergelijken.

N.B. De eenmalige inschrijfkosten bedragen normaal € 150 voor leden van beroepsorganisaties die dit intiatief ondersteunen is dit slechts € 120.

Stel hier je gewenst (netto) inkomen in:

Maandelijkse Storting

dit bedrag is inclusief alle kosten.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Benodigd inkomen

bruto uit onderneming per maand (ZZP’er).

* het gemiddelde over de afgelopen 6 maanden varieert maandelijks (iets). Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Lees ook onze privacy gedragscode.

De door jou gekozen dekking is:

Maandelijkse storting

Met de maandelijkse storting van bedoelen we het bedrag dat je maandelijks op je AOV rekening moet storten bij de door jou gekozen dekking van . Dit is dus de inleg voor schenkingen en arbodienst () opgeteld bij de contributie ().Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten van zijn daadwerkelijk ook alle maandelijkse kosten bij elkaar opgeteld bij jouw gekozen dekking.

De gemiddelde kosten () zijn dus een stuk lager dan het bedrag dat je maandelijks stort (), de rest van het bedrag is je spaarbedrag. De kosten variëren iedere maand uiteraard iets door de variabele arbodienst kosten en de schenkingen aan deelnemers.

Maandelijks gespaard

Het bedrag van bij maandelijks gespaard is het bedrag dat er per maand gemiddeld over is gebleven van de maandelijkse storting (en dus daadwerkelijk is gespaard) na verrekening van ALLE kosten.

Dit spaarbedrag draagt bij aan de financiële buffer die we met z’n allen hebben zodat we ook in slechte tijden voldoende geld hebben om te schenken.

Benodigd inkomen uit onderneming

Het benodigd inkomen van is het (gemiddelde) bruto resultaat uit je onderneming dat je als ZZPer minimaal nodig hebt om met de ingestelde dekking van mee te kunnen doen. Ben je een starter, dan kijken we bijvoorbeeld naar je laatst verdiende salaris en je plannen. Heb je een BV dan is het noodzakelijke resultaat uit onderneming vaak hoger dan wanneer je een ZZPer bent en in dit geval is dat .

Nog even checken

Voorwaarden om deelnemer te worden van het AOV Fonds Kunst en Cultuur zijn:

  • Je bent zelfstandig ondernemer;
  • Op het moment dat je deelname aanvangt, ben je in staat jouw beroep / werkzaamheden uit te voeren. Je bent dus niet beroepsarbeidsongeschikt;*
  • Je genereert inkomen uit je onderneming. Of als je starter bent: je weet dat je inkomen gaat genereren.

* Als je op het moment dat jouw deelname ingaat door ziekte niet in staat bent jouw eigen beroep / werkzaamheden uit te voeren en/of als je weet dat je binnenkort door een ziekte / behandeling of ingreep (tijdelijk) niet jouw beroep / werkzaamheden kunt uitvoeren, kun je nog niet deelnemer worden. Je meldt je dan aan als deelnemer als je weer volledig in staat bent om te werken.

We hebben natuurlijk nog wat meer afspraken.

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.