Zo werkt het

AOV Fonds Kunst en Cultuur is een schenkkring en als deelnemer krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere deelnemers. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.

Leuk toch, zo’n plaatje…

De infographic hier naast geeft een aardig inzicht in hoe de schenkkring nu werkt. Niet heel makkelijk, niet heel moeilijk en gelukkig erg logisch :-). Klik op de afbeelding om hem volledig in je scherm te krijgen.

In de teksten hier onder en de andere pagina’s over dit onderwerp vind je veel meer informatie. En als je het fijner vindt om direct contact te hebben zodat al je vragen kunnen worden beantwoord, klik dan gewoon op deze knop.

1: Sparen en schenken

Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw AOV rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere deelnemers ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere deelnemers ook.

lees meer over sparen en schenken…

2: Ziek zijn en geld ontvangen

Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere deelnemers voor een periode van maximaal 24 maanden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf, ieder bedrag tussen €1.000 en €4.000 netto kan. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

lees meer over schenkingen ontvangen…

3: Ondersteuning arbodienst

De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.
En als cultureel ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

lees meer over de arbodienst…

De vijf meest gestelde vragen

Hoeveel betaal ik per maand?

Het AOV Fonds Kunst en Cultuur is geen verzekering, je betaalt geen premie maar je schenkt en spaart. Je gebruikt jouw spaargeld dus om andere ondernemers te helpen. Hoeveel en hoe vaak je schenkt hangt af van het aantal zieken. Als je deelnemer wordt betaal je eenmalige inschrijfkosten en een maandelijkse contributie.
Meer weten over kosten

Ik ben ziek, en dan?

Als je ziek bent, meld je dat via Mijn AOV Fonds. Na twee maanden ga je schenkingen van de andere deelnemers ontvangen. Al deze schenkingen samen tellen op tot het door jou gewenste inkomensniveau. Na jouw ziekmelding neemt de casemanager van de arbodienst, bureau Streefkerk, contact met je op.
Meer weten over schenkingen

Waarom krijg ik maar 24 maanden schenkingen?

Als je arbeidsongeschikt bent, krijg je maximaal 24 maanden schenkingen. Gelukkig zijn de meeste mensen (75%) binnen een jaar weer beter. Langer dan 24 maanden schenken kan bij voldoende financiële stabiliteit. Bij een groter deelnemersaantal zullen we de maximale duur verlengen. Een besluit hierover wordt altijd samen met de deelnemers genomen.

Wat doet de arbodienst?

Met de casemanager maak je een inschatting van de ernst en de duur van de situatie. Daarna beoordeelt een BIG-geregistreerde verzekeringsarts wat er met je aan de hand is en bepaalt een arbeidsdeskundige de mate van arbeidsongeschiktheid. Het uitgangspunt hiervan is steeds dat jij natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk wilt.
Meer weten over de arbodienst

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je als deelnemer altijd zeker bent van een inkomen bij ziekte (daarvoor is er een buffer). En dan nog een paar voordelen: we kennen geen uitsluitingen, het is betaalbaar, deelnemer worden kan online, makkelijk en snel, iedere (startende) ondernemer kan deelnemer worden, samenwerking met onafhankelijke arbodienst, jij helpt met jouw geld andere ondernemers.
Meer weten over de voordelenAls je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.