Doe mee

Iedere culturele ondernemer kan meedoen, en meedoen is heel eenvoudig. Je kunt alles binnen 30 minuten regelen, telefonisch en online.

Ook jij kunt meedoen met het AOV Fonds Kunst en Cultuur

Iedere culturele ondernemer die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kan meedoen. Ook startende ondernemers en oudere ondernemers zijn welkom. Er is geen medische keuring nodig, want het AOV Fonds Kunst en Cultuur kent geen uitsluitingen. Dus ook als je een chronische aandoening hebt of als je ooit arbeidsongeschikt bent geweest, kun je zonder beperkingen of extra kosten meedoen.

Er is één voorwaarde: op het moment dat je deelnemer wordt, ben je niet arbeidsongeschikt (of weet je dat je binnenkort een tijdje niet kunt werken bijvoorbeeld vanwege een operatie). Je moet dit verklaren bij het aangaan van je deelname.

Vier stappen en je doet mee

Stap 1: inkomensniveau

Maak een afspraak om samen je gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid af te spreken. Je kan je financiële gegevens door iemand laten aanleveren met dit formulier. We kunnen ook tijdens de afspraak op je computer meekijken naar jouw bedrijfsgegevens zodat we zeker weten dat jouw netto inkomen uit onderneming past bij het door jou gewenste inkomensniveau. Klik hier als je meer wilt weten. Doe je dit liever op een ander manier? Bel dan even om te overleggen.

Stap 2: bankzaken

Open een persoonlijke account bij de bunq bank op jouw smartphone. Maak in dit account jouw AOV rekening. “Connect” jouw rekening met de rekening van het Servicebureau. En stort je eerste spaargeld en de contributie. Lees de uitleg hierover.

Stap 3: mijn AOV Fonds Kunst en Cultuur

Zodra jouw bunq “connected” is, krijg je van ons een mail met wachtwoord. Log in in Mijn AOV Fonds, vink alle verklaringen aan en vul jouw gegevens volledig in. We vragen niet meer gegevens dan we nodig hebben. En je kunt altijd je eigen gegevens inzien en wijzigen.

Stap 4: inschrijfkosten

De kosten voor jouw inschrijving zijn € 150 euro of als je lid bent van BOK € 125 (inclusief BTW). Je ontvangt de factuur voor jouw inschrijving als deelnemer van het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Die kun je heel eenvoudig met iDeal betalen. Als je deze factuur betaald hebt, ben je deelnemer van het fonds en ben je zeker van inkomsten tijdens ziekte.

Wat je wilt weten als meedoet

De deelnemers van AOV Fonds Kunst en Cultuur vormen samen met de leden van de vereniging SamSamkring Zakelijk I een schenkkring. Samen zijn we sterker dan alleen, hoe groter de groep hoe beter de statistieken zijn. Samen zorgen AOV Fonds Kunst en Cultuur en SamSamkring Zakelijk I ervoor dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Iedereen moet iedere maand het afgesproken bedrag sparen en iedereen schenkt een bedrag als er iemand in de schenkkring arbeidsongeschikt is.
In het reglement en de privacy gedragscode zijn alle afspraken vastgelegd. Onder het kopje “Onze afspraken” zijn deze kort samengevat.

Onze afspraken:

Het reglement

In het reglement staan de afspraken waar alle deelnemers zich aan moeten houden. De belangrijkste zijn:

  • Iedere deelnemer is verplicht om een evenredige schenking (afhankelijk van de hoogte van jouw inkomensniveau) te doen aan een ziek lid.
  • Je kunt deelnemer worden per de eerste van iedere maand.
  • Je kunt je deelname opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand. Als je schenkingen hebt ontvangen, moet je totaal minimaal 2 jaar deelnemer zijn geweest. Daarna kun je pas opzeggen.
  • Je bent arbeidsongeschikt als je jouw eigen beroep / werkzaamheden in jouw onderneming niet kunt uitvoeren.
  • Je ontvangt schenkingen als je langer dan 2 maanden ziek bent.
  • Je kunt je ook gedeeltelijk ziek melden.
  • De arbodienst beoordeelt jouw situatie als je arbeidsongeschikt bent en helpt bij jouw re-integratie.
  • Je kunt naast / in plaats van schenkingen ook re-integratie bevorderende middelen krijgen.
  • Je kunt maximaal 80% van jouw gemiddelde netto maandinkomen uit onderneming krijgen tijdens arbeidsongeschiktheid.
  • Je kunt jouw inkomensniveau altijd tussentijds (na toetsing) verhogen of verlagen.

Privacy gedragscode

Het Servicebureau heeft persoonsgegevens nodig van jou als deelnemer. Daar gaan we uiteraard zorgvuldig mee om. Daarom is er een privacy gedragscode en hebben de medewerkers van het Servicebureau een geheimhoudingsverklaring ondertekend. De privacy gedragscode is onderdeel van het reglement.

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over het AOV Fonds Kunst en Cultuur. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.